Información

Asamblea todos los lunes de 17 a 20h para casos nuevos y Miércoles de 18 a 21h Asamblea para todos los afectados en calle virgen de la merce nº20 parada FGC Sant Josep

viernes, 4 de abril de 2014

Comienza la campaña marcaje de pisos vacíos (PAH BCN)

Visto en: PAH Barcelona

Es busca “casa sense gent”

A la cerca dels pisos buits de Barcelona.
La PAH fa una crida a la ciutadania per a col·laborar per fer front a l’emergència habitacional


A l’Estat hi ha més de tres milions d’habitatges buits dels que 500.000 han sigut acaparats pels bancs a costa d’execucions hipotecàries contra la ciutadania. Més d’un milió d’aquest habitatges estan en mans de la banca. En un context de crisi, on més de 100.000 milions d’euros han sigut regalats a la mateixa banca amb el pseudònim de “rescat”, és indignant l’absència total de contraprestacions socials.
En la nostra pròpia Barcelona hi han hagut 4000 desnonaments durant 2013 van ser per no podré accedir a un lloguer just. Com resultat hi ha un augment del 43% de sense sostres i una triplicació de les queixes a la vulneració del dret a un habitatge digne i adequat tal com denuncia la Síndica de Greuges. Tanmateix, amb més de 10.000 sol·licituds d’habitatge a l’Ajuntament de Barcelona, CaixaCatalunya cedeix únicament la miserable quantitat de 12 pisos després d’un any de negociacions.
Mentrestant l’Ajuntament assegura que els bancs no tenen pisos buits a Barcelona més que en uns pocs barris com Ciutat Meridiana: la Vila Desnonaments de la nostra ciutat. No obstant, tant la PAH com la ciutadania han estat signant centenars de dacions en pagament on els bancs s’adjudicaven les seues cases a canvi de cancel·lar deutes hipotecaris. Més encara, som conscients dels milers de desnonaments per lloguer que cada dia presenciem als nostres barris. I es que cada immoble buit es un actiu de cara a l’especulació, el qual els bancs consideren prioritari davant el patiment de les persones que es queden sense un lloc on viure. Front aquestes injustícies, gràcies a la mobilització de la PAH, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el 31 de Gener una moció per recuperar habitatges buits en mans d’entitats financeres i grans empresesmitjançant sancions econòmiques. Ara es el nostre torn de combatre l’Emergència habitacional pressionant per l’aplicació de la iniciativa a tota la ciutat.
Com participar
Encoratgem una crida a les veïnes de Barcelona: Fem el nostre propi Cens de Pisos Buits, perquè l’Ajuntament estigui obligat a complir les seves promeses penalitzant als bancs que cada dia acumulen habitatges ignorant la necessitat de les famílies de tindre un llar.

  • Si sou conscients de la presencia d’habitatges o blocs buits als vostres barris i comunitats, envieu l’adreça exacta a lapahdebarcelona@gmail.com amb l’assumpte “pisos buits”, indicant el carrer, número i pis.
  • Si esteu organitzats al vostre barri, sou una associació de veïns, una assemblea de barri, un col·lectiu, passeu dilluns de 17 a 20 per c/Enamorats 105 i us donarem indicacions de com col·laborar més activament.
  • Si no teniu mail, passeu dilluns de 17 a 20 per c/enamorats 105 i porteu-nos les dades de la casa sense gent: adreça, número, pis
  • No cal que vosaltres feu la feina de saber de qui és el pis, aquesta feina li exigirem a l’Ajuntament que la faci ell: té els recursos i l’accés a la informació
Amb les dades farem una llista que serà comprovada per l’Administració determinant la pertinença d’aquests habitacles per tal d’aplicar la moció. El missatge per part de totes quedarà clar: si els pisos a Barcelona no compleixen la seva funció social per culpa de les entitats especuladores, nosaltres col·laborarem plegades per obligar-lis a que els habitatges compleixin la seva funció social.
Aquí podeu descarregar el cartell en castellàNo hay comentarios:

Publicar un comentario